luni, 12 iulie 2021

Vulpile la munte

 

   Anul acesta pentru a treia oară m-am dus într-un mic concediu la Sinaia. Nu m-am plictisit și m-a susținut în alegerea mea și gandul că dacă un rege și-a trântit acolo un castel, eu un simplu muritor, n-an ajuns rege, deocamdată, merge să mă duc și eu de mai multe ori. Și nu mi-a părut rău. Am revăzut, m-am fâțâit de colo-colo prin Sinaia și prin împrejurimi, am facut poze-proaste că n-am avut vreme bună... mă rog, deci tot ce face un paltonar la munte.

  Dar ce n-am văzut eu niciodată în viață până atunci a fost o familie de vulpi aciuată la un hotel vecin, "Închis temporar". Timp de câteva zile, cât eram în hotel, am avut prilejul să le observ îndeaproape-de departe, o familie de vulpi. Cum toate semănau între ele mi-a fost greu să le număr și să le identific. N-am reușit acest lucru acest lucru decăt când le-am văzut pe toate deodată. Și asta s-a întânplat cănd am zărit vulpea venind de la o terasă din împrejurimi cu ceva alb în gură, probabil un pachețel cu măncare furat de undeva. Atunci s-au ițit de sub treapta unde se afla intrarea în vizuină trei cotoloni de pui.























Schengen un "loc prea îndepărtat"

   .. .ca să parafrazez titlul unei celebre cărți dar și un film. Că suntem cetățeni de mâna a II-a bla, bla  bla. Dar chiar  Suntem cetățe...