duminică, 25 iulie 2021

Tokyo 2020, Fotbal: România – Coreea de Sud

 


 

  România a încasat 4 boabe de la Coreea de Sud. Dacă nu aș fi știut dinainte rezultatul aș fi acuzat televizorul (am un SAMSUNG) de favoritism. Dar televizorul a fost imparțial. Despre cum au jucat românii nu pot decât să dau un citat după Vasile Voiculescu “Altfel, prost pe toate părțile și în toate felurile”.

 


Ceva despre primele partide de fotbalul de la Olimpiada de la Tokyo 2020



 

   În premieră la transmisiile de la Olimpiadă Eurosportul transmite pe 6 canale deodată. La Rio au fost doar partu canale sau poate n-am știut eu, mă rog...Și tot în premieră am văzut și văd meciuri fără nici un comentariu. Așa ceva chiar că n-am văzut niciodată. Hai că fără spectatori, decât cu pandalia pardon ! pandemia am mai văzut. Dar fără comentariu la televizor n-am mai văzut. Am avut aceiași impresie ca atunci când mă duceam la stadion și mă uitam la meciuri din sală de handbal, baschet sau ce se mai juca. Teribilă impresie !

  Dar meciurile de fobal femenin mi-au plăcut la nebunie pe toate câte le-am văzut până acum. Deschise, cu angajament, de la o poartă la alta și, mai ales, cu multe goleri. Ăsta este fotbalul adevărat: cu goluri și faze tari să-ți stea inima în loc. Publicul vrea să vadă luptă, angajament, dăruire și goluri, cât mai multe goluri. Mi-a rămas în memorie un meci pe care l-a jucat Bayern Munchen cu nu mai știu ce echipă din campionatul german. Meciul as-a jucat anul trecut și tot fără spectatori dar televizat. Conducea Bayer-ul cu 5-0, era minutul 86, și tot Bayerul  era călare pe adversar. Nu degeaba se zice de ani de zile că “pe nemți să fi sigur că i-ai bătut doar când îi vezi urcați în autocar”. Meciul are 90 de minute plus prelungiri: tot ca să joci. Dar să joci ! Nu trageri de timp ghiolbănești, temporizări tâmpite cu pasă dată în spate la portar de la mijlocul terenului și aranjări de mingie pentru lovituri libere cu gingășie de parcă mingia ar fi din porțelan de Sevres. Asta am văzut la recentul încheiatul Campionat European.

   Și acum, când mi-au arătat ce frumos au jucat la Olimpiada din Japonia femeile în cele trei-patru jocuri la care m-am uita, m-a umplut de plăcere. “Deci se poate tovarăși, se poate, dar numai să se vrea !


Schengen un "loc prea îndepărtat"

   .. .ca să parafrazez titlul unei celebre cărți dar și un film. Că suntem cetățeni de mâna a II-a bla, bla  bla. Dar chiar  Suntem cetățe...